Eclips - intro


Het kon niet uitblijven natuurlijk ... als liefhebber van poollicht ben ik ook graag getuige van een zonsverduistering!

Op deze pagina's tref je foto's aan van de grote zonsverduistering van 11 augustus 1999 in Frankrijk, de gedeeltelijke eclips van 31 mei 2003 in het uiterste noorden van ons land en last but not least: de gedeeltelijke zonsverduistering van maandag 3 oktober 2005. Van deze laatste eclips tref je tevens videobeelden aan.

Hoewel we nog maar een week thuis waren na onze vakantie in Frankrijk, besloten we op 10 augustus 1999 weer naar Frankrijk af te reizen om de grote eclips mee te maken. Hoewel het ietsje anders verliep, dan we hadden gehoopt, was het een fantastische ervaring.

In mei 2003 was er in Nederland een gedeeltelijke eclips te zien. Hoe noordelijker hoe mooier en hoe langer de verduistering zou duren. Reden voldoende om vroeg op te staan en naar de Waddenkust te rijden.

Twee foto's uit mijn serie van de gedeeltelijke zonsverduistering boven de Waddenzee hebben een plekje gekregen in het boek "t Weer zien 2002 - 2003" van KNMI-medewerker Jacob Kuiper. Daarnaast zijn een aantal van de foto's nog steeds op verschillende internationale websites te zien.