In weer & wind

Weer & wind hebben mij al vanaf mijn jongste jaren geboeid.

Zon, regen, hagel, storm, mist of sneeuw ... we worden altijd omringd door het weer, dat ons doen & laten (en mijn humeur) goeddeels bepalen.

Als mijn door MS geplaagde lijf het toelaat, probeer ik er ieder dag even met de camera op uit te trekken als zich een bijzondere weersituatie voordoet.

Om de meest opvallende fotoseries van de afgelopen jaren beter tot hun recht te laten komen, worden ze momenteel opnieuw bewerkt en toegevoegd. De fotoseries zijn op deze website te zien met achtergrondmuziek. Wie (een deel van) de foto's stuk voor stuk wil bekijken kan terecht in Afanja's Picasa Albums. Zodra er ergens een nieuwe fotoserie wordt toegevoegd, wordt daarvan melding gemaakt op het weblog: Afanja's Kuierkiekjes.

De eerste fotoserie is gemaakt tijdens twee sneeuwwandelingen in de buurt op 2 maart 2005 - de eerste kort na middernacht, toen het begon te sneeuwen; de tweede rond het middaguur, toen de ergste sneeuwval achter de rug was. Ons tuintje en de wijde omgeving gingen schuil onder een ruim 30 centimeter dik sneeuwdek. Onze pergola uiteindelijk niet tegen die zware sneeuwlast bestand te zijn ...

De tweede fotoserie geeft een beeld van de wijde witte vlakten in Fryslân's Lege Midden op 4 & 5 maart 2005.